preskoči na sadržaj

Srednja škola Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 10. 2016.

Ukupno: 158682
Virtualna šetnja školom

Klikom na sliku možete virtualno prošetati našom školom i putem interaktivnih točki upoznati zanimanja koja obrazujemo.... 

Srednja škola Ivana Trnskoga nalazi se u Hrvatskoj Kostajnici u ulici Hrvatskih branitelja br. 14., neposredno uz Osnovnu školu Davorina Trstenjaka, te sa sportskom dvoranom čini jedan arhitektonski kompleks. Škola se nalazi sjeverno od glavne gradske prometnice u relativno mirnom dijelu grada. Zgrada je okružena zelenim površinama, koje su kultivirane.

Obrazovna područja - programi i trajanje obrazovanja:

trogodišnji program:                                     stolar (klasični model) i

četverogodišnji programi:                            opća gimnazija,

                                                                       ekonomist

                                                                      šumarski tehničar

 

Europski tjedan strukovnog obrazovanja

Tražilica
 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva
Branka Ljepoja / datum: 22. 2. 2021. 09:23

Danas je Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva, spomendan Republike Hrvatske koji je Hrvatski sabor nedavno službeno proglasio na inicijativu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Hrvatska glagoljica povijesno je hrvatsko pismo, jedan od nezaobilaznih simbola nacionalnoga identiteta i višestoljetne uljudbe, na temelju kojega smo i danas prepoznatljivi i jedinstveni u Europi i svijetu.

Proglašenje tog dana inicirao je Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, koji je 22. veljače odabrao kao spomen na dan kada je 1483. godine tiskana prva hrvatska knjiga – Misal po zakonu rimskoga dvora.

Svojom inicijativom Institut je želio skrenuti pozornost javnosti i svih govornika hrvatskoga jezika na važnost promicanja vrijednosti i ljepota hrvatskog glagoljičnoga pisma te omogućiti glagoljici da jedan dan u godini bude upravo njezin spomendan.

Povodom obilježavanja prvoga Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva Institut je na svoje stranice Hrvatski u školi pripremio malu školu glagoljice, provjeru znanja glagoljice i memorijsku igru "Glagoljica pamtilica".


[OPŠIRNIJE]21. veljače: Međunarodni dan materinjeg jezika
Branka Ljepoja / datum: 22. 2. 2021. 08:51

Materinji ili materinski jezik prvi je jezik koji neka osoba nauči u svojoj obitelji. Stručnjaci tvrde da je znanje materinskog jezika vrlo važno pri formiranju mišljenja. Istraživanja su pokazala da osoba koja nije svladala svoj materinski jezik ima problema s učenjem ne samo drugih jezika već i s učenjem uopće.

UNESCO je 1999. godine na 30. zasjedanju Glavne skupštine na prijedlog Bangladeša donio odluku o proglašenju 21. veljače Međunarodnim danom materinskoga jezika.

UNESCO i na ovaj način želi podsjetiti da jezici nisu samo vitalan dio civilizacijskoga kulturnog naslijeđa, već i nezamjenjivi izraz ljudske kreativnosti i veličanstvene različitosti, a obilježavanje ovog dana ide k cilju promicanja jezične raznolikosti i višejezičnog obrazovanja.


[OPŠIRNIJE]Čitaj mi! - kampanja za poticanje čitanja
Branka Ljepoja / datum: 3. 2. 2021. 11:54

Komisija za knjižnične usluge za djecu i mlade HKD-a inicirala je pokretanje nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja "Čitaj mi!" s ciljem da čitanje naglas postane stalnom aktivnošću u hrvatskim obiteljima s malom djecom i sa željom da usluge za bebe i djecu rane dobi i njihove roditelje postanu dijelom stalnih knjižničnih programa u knjižnicama....


[OPŠIRNIJE]27. siječnja - Dan sjećanja na holokaust
Branka Ljepoja / datum: 27. 1. 2021. 11:11

Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti međunarodni je dan sjećanja kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata.

 

Ovaj se Dan obilježava diljem Europe, a u najvećem broju europskih zemalja za datum obilježavanja izabran je 27. siječnja. Na taj je dan 1945. godine Crvena armija oslobodila 7 500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Oświęcimu u Poljskoj. Hrvatska je u studenome 2005. godine postala stalnom članicom Radne skupine za međunarodnu suradnju na području obrazovanja, sjećanja i istraživanja o holokaustu, a pojačana je osobito obrazovna djelatnost u tom smislu.

Dan sjećanja na Holokaust i sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata obilježava se diljem Europe s posebnim naglaskom na obrazovanju mladih generacija.

Povodom Dana sjećanja na žrtve holokausta i molitveno komemorativnog susreta koji se 24. siječnja 2019. godine održao u Zagrebu, s tornja zagrebačke prvostolnice spušten je natpis na hrvatskom i hebrejskom jeziku.

Više informacija o Danu sjećanja na holokaust potražite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Lista(j) priče! Kad se priče razlistaju, knjižnice zablistaju! - digitalna kampanja HKD-a putem mrežne priče (web-story)
Branka Ljepoja / datum: 11. 11. 2020. 08:10

Ove godine, u okviru Mjeseca hrvatske knjige obilježava se i deseta obljetnica održavanja Dana hrvatskih knjižnica. Moto ovogodišnjeg obilježavanja je Razlistaj se!, a tom prigodom organizirana je i digitalna kampanja putem mrežne priče (web-story): Lista(j) priče! Kad se priče razlistaju, knjižnice zablistaju!

U ovu kampanju uključili su se i naši učenici volonteri a neke od njihovih radova možete pogledati pod opširnije

 


[OPŠIRNIJE]8. rujna - Međunarodni dan pismenosti
Branka Ljepoja / datum: 8. 9. 2020. 12:45

Međunarodni dan pismenosti obilježava se svake godine 8. rujna, a cilj mu je upozoriti na problem nepismenosti koji još postoji u velikom dijelu svijeta. Utemeljio ga je UNESCO još 1967. godine, kako bi promovirao važnost pismenosti.


[OPŠIRNIJE]UPUTE ZA POSTUPANJE U UVJETIMA EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 - protokol za korisnike
Branka Ljepoja / datum: 3. 9. 2020. 12:01

Srednja škola Ivana Trnskoga

Hrvatska Kostajnica

rujan, 2020.

Školska knjižnica

UPUTE ZA POSTUPANJE U UVJETIMA EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19

 

               U školskoj 2020./2021. godini (odnosno do prestanka epidemije COVID-19) rad školske knjižnice odvijat će se u skladu s mjerama suzbijanja epidemije bolesti COVID-19, a usluge školske knjižnice korisnicima će biti dostupne u ograničenom načinu rada.

 

Sve se mjere i upute redovito će se objavljivati i osuvremenjivati na web stranici Škole – Knjižnica.

 Korisnici su dužni pridržavati se svih objavljenih aktualnih mjera  koje se nalaze u nastavku:

PROTOKOL ZA KORISNIKE

  1. Broj korisnika koji istodobno mogu boraviti u prostorijama knjižnice i čitaonice je ograničen. Istodobno u knjižnici mogu boraviti tri korisnika.
  2. Prije ulaska u prostorije knjižnice obvezno je dezinficirati ruke i staviti zaštitnu masku
  3. Obvezno je pridržavanje propisanog razmaka od najmanje 1,5 metra između pojedinih osoba u knjižnici i prostoru čitaonice, kao i u komunikaciji s knjižničarkom
  4. Propisana je karantena vraćene građe u trajanju od 24 do 72 sata, što može utjecati na dostupnost građe za posudbu.
  5. U čitaonici je dopušteno korištenje samo radnih stolova uz koje je postavljen stolac. Nije dopušteno premještanje stolova i stolaca niti približavanje drugim osobama na udaljenost manju od 1,5 metra.
  6. Dolazak u knjižnicu može se i najaviti knjižničarki na e-mail branka.ljepoja@skole.hr ili telefonom na 044/554-421 u vremenu od 8:00 – 14:00sati

 

BUDITE ODGOVORNI, DRŽITE SOCIJALNU DISTANCU, NOSITE MASKE!


[OPŠIRNIJE]Virtualna knjižnica Srednje škole Ivana Trnskoga
Branka Ljepoja / datum: 20. 4. 2020. 09:52

Virtualna knjižnica je zamišljena slično kao i prava školska knjižnica, te tako ima Referentnu zbirku, Zbirku lektira i e-knjiga, Zbirku stručne literature, časopisa i e - udžbenika, te Zbirku digitalnih alata. Sve ove zbirke zasad sadrže neke osnovne linkove, no tijekom vremena će biti nadopunjavane i poboljšavane.

Ovdje se na na jednom mjestu mogu pronaći linkovi koji bi mogli biti potrebni u online nastavi za pisanje završnih radova, lektira, seminarskih radova, referata i slično. Naravno za sve informacije može se obratiti knjižničarki na e-mail: branka.ljepoja@skole.hr.

Ukoliko imate prijedloge i linkove koji bi mogli biti korisni slobodno pošaljite u na e-mail branka.ljepoja@skole.hr, a ja ću ih dodati u Virtualnu knjižnicu.

Nadam se kako će ova mala baza podataka ostati korisna i nakon što završi online nastava

Virtualnu knjižnicu možete pogledati na linku:

https://sites.google.com/view/srednja-kola-ivana-trnskoga/home

 


[OPŠIRNIJE]Knjiga svima - besplatne e - lektire
Branka Ljepoja / datum: 7. 5. 2019. 10:14

Objavljena je internet stranica na kojoj učenici osnovnih i srednjih škola mogu besplatno preuzeti lektire u elektroničkom obliku (pdf ili pub) te ih čitati na svojim tabletima ili pametnim telefonima. Pogledajte na linku:

www.knjigasvima.com


[OPŠIRNIJE]RSS


Static HTML
preskoči na navigaciju