2022-05-10 10:51:35

Dan Europe - dodjela certifikata sa stručne prakse u okviru projekta Time to change

Dan Europe proslavlja se 9. svibnja a u 2022. obilježavamo i Europsku godinu mladih u kojoj želimo ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje budućnosti. Europska godina mladih pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi i zato smo upravo na ovaj način odlučili obilježiti Dan Europe u našoj školi....

U okviru projekta Time to change organizirana je svečana dodjela certifikata učenicima koji su sudjelovali na stručnoj praksi u Frankfurtu. Uz kratki program koji su pripremili naši recitatori i zbor sa svojim mentorima, svečanosti su nazočili i predstavnici lokalne zajednice kao i ravnateljice, djelatnici i učenici osnovnih škola koje smo ugostili povodom Dana otvorenih vrata. Učenici koji su u pratnji koordinatora Mate Jukića, prof. i pedagoga Matije Koškija boravili  na praksi u Frankfurtu pripremili su kratku prezentaciuju na kojoj su predstavili rezultate projekta i podijelili svoja iskustava s prakse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenicima ekonomske i šumarske škole koji su sudjelovali u projektu uručeni su certifikati, a u okviru Natječaja za idejno rješenje uređenja Europskog kutka dodjeljena je i nagrada učenici Luciji Blažević, koja je osvojila prvo mjesto. Kao rezultat Natječaja nastala je slika na zidu, koja se može vidjeti na ulazu u školu, a realizirali su je učenici iz 4a (opća gimnazija), pod mentorstvom profesorice likovne umjetnosti Ane Rizmaul.

 

 

 

 


Srednja škola Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica