2022-03-08 11:09:35

Digitrain - Digitalna praksa za učenike strukovnih zanimanja

Srednja škola Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica partner je na Erasmus + projektu DIGITRAIN, KA2 Strateška partnerstva u strukovnom obrazovanju i usavršavanju. Projekt je prijavljen na inicijativu Srednje škole Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica u partnerstvu s drugim institucijama i organizacijama iz 6 europskih zemalja (Španjolska, Cipar, Portugal, Bugarska, Slovenija i Srbija)...

Projektom će se identificirati potrebe za stručnom praksom učenika ruralnih područja te će im se omogućiti digitalno učenje i povezivanje s mentorima iz poduzeća na području partnerskih europskih zemalja.

Glavni cilj projekta je osmisliti i kreirati platformu koja će povezivati učenike strukovnih zanimanja s mentorima u poduzećima i institucijama, kako bi razvijali svoje vještine u skladu s potrebama suvremenog tržišta rada.

Učenicima će se pružiti mogućnost učenja na konkretnim primjerima iz prakse što će ih osnažiti za njihovo daljnje obrazovanje ili zaposlenje. Ujedno će poboljšati svoje digitalne i jezične kompetencije te stječi iskustvo suradnje u međunarodnom okruženju.

Prvi online sastanak održan je 2. ožujka 2022. putem aplikacije ZOOM, a sudjelovala je koordinatorica projekta za školu Aneta Radoš, nastavnica ekonomske grupe predmeta

Prvi sastanak projektnog tima uživo, održat će se 20. i 21. lipnja 2022. godine na Sveučilištu u Oviedu, Španjolska.

Projekt je započeo 28.02.2022. a trajati će do 28.02.2024. godine.

 

tekst:

Aneta Radoš, prof.


Srednja škola Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica