2021-11-29 08:04:33

Best in English

U petak, 26. studenoga 2021. godine održano je sve popularnije međunarodno online natjecanje iz engleskog jezika Best in English. Glavni organizator natjecanja je češka organizacija Czech Us., a BHV Education organizacija je suorganizator natjecanja u Hrvatskoj...

U natjecanju mogu sudjelovati srednjoškolci u dobi od 14 do 19 godina iz zemalja kojima engleski nije materinski jezik tj. koji ga uče samo u školama ili samostalno kao strani jezik. Provjeravaju se tri elementa – gramatika odnosno uporaba jezika, čitanje s razumijevanjem i slušanje s razumijevanjem.

Cilj natjecanja je potaknuti srednjoškolce da uče engleski jezik, motivirati ih da poboljšaju svoje jezične vještine i pomoći im odrediti svoju razinu znanja jezika uspoređujući se sa svojim vršnjacima diljem svijeta.

U natjecanju već četiri godine sudjeluju i učenici iz hrvatskih škola, a naša škola sudjelovala je ove godine po drugi put s ukupno 21 učenikom iz svih naših smjerova i gotovo svih razrednih odjela. Neki od učenika prema prvim povratnim informacijama i ostvarenom broju bodova izvrsno su riješili test, no na ukupan plasman škole, koji čini tim od prvih 8 najboljih učenika, pričekat ćemo do sredine prosinca, kada bi se trebali obraditi svi rezultati.

Pod mentorstvom profesorica engleskog jezika Nade Mateković i Slađane Adamović te uz stručnu informatičku pomoć i podršku profesorice Branke Ljepoja, u natjecanju su sudjelovali sljedeći učenici:

Lucijana Barišić i Andrea Dujmović (1.a)

Anđela Akik, Sandro Atlija, Lana Ćatić, Hana Miloradić i Adam Paškovski (1.b)

Dominik Brandić i Vedrana Samardžija (2.a)

Zorana Dugandžija, Elizabeta Gavran, Matea Mustać i Maja Tepić (2.b)

Perica Dubravac i Gabrijel Marinković (2.d)

Leona Bužimkić (3.a)

Maria Žuna (3.b)

Dorotea Mačak (3.e)

Marina Kremenjaš (4.a)

Danijel Sertić i Valentina Tepić (4.e)

                     Slađana Adamović, prof.

 


 

 

 

 

 


Srednja škola Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica