2021-11-17 11:19:15

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

 

 

Ove godine obilježava se 30. godišnjica stradanja Vukovara te će se u Vukovaru i Škabrnji, ali i diljem naše domovine, 18. studenoga 2021. godine obilježiti Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje...

Vukovar je proglašen mjestom posebnog domovinskog pijeteta i ima posebno važnu ulogu u hrvatskoj povijesti uspostave samostalne, nezavisne, suverene i demokratske države te predstavlja simbol otpora, žrtve, pobjede i zajedništva odnosno obrane državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske u Domovinskom ratu.

Stoga ćemo i ove godine odati počast svima koji su dali svoj doprinos za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne, nezavisne, suverene i demokratske države i obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara paljenjem lampiona pred Školom. Lampione su ispred škole zapalili učenici 4a razreda, razrednica profesorica Slađana Adamović, knjižničarka Branka Ljepoja, pedagog Matija Koški  i ravnateljica Mirela Majstorović, te učenici, djelatnici i ravnateljica Osnovne škole Katarina Zrinski Mečenčani.

Učenici 4a pod mentorstvom profesorice Barbare Cetinjanin izradili su i prigodni pano posvećen žrtvi Vukovara koji je postavljen u holu škole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Srednja škola Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica