2020-10-27 08:45:51

Vršnjačka radionica - Participativne metode učenja u zaštiti okoliša i održivom razvoju - Zdrava hrana - Cilj 2. Iskorijeniti glad, postići sigurnost hrane i poboljšanu ishranu te promovirati održivu poljoprivredu

Poštujući osnovnu misao vodilju našeg volonterskog kluba odnosno promicanjem principa održivog razvoja u svim segmentima društva na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini volonteri volonterskog kluba Srcem drugima održali su u SRIJEDU, 7. listopada. 2020. vršnjačke radionice i prateću volontersku akciju vezanu uz Cilj 2. Iskorijeniti glad, postići sigurnost hrane i poboljšanu ishranu te promovirati održivu poljoprivredu

Učenice volonterke koje su sudjelovale na radionicama RCTZG-a, priredile su radionice na satovima razrednika u svojim razredima. Na taj način podijelile su novostečena znanja sa svojim razrednim kolegama. 

U 3a i 3b tijekom satova razrednika održana je radionica na temu:  Participativne metode učenja u zaštiti okoliša i održivom razvoju - Zdrava hrana, voditeljice su, svaka u svom razredu, bile volonterke Anja Solomun i Sara Špoljar  uz mentorstvo prof. Branke Ljepoja.  Po završetku radionice učenici su dobili zadatak voditi Dnevnik zdrave prehrane tijekom jednog tjedna.

 

 

 

 

 

 

Volonterska radionica  dio je  projekta „(O)drži moj korak!“ koji se provodi u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt provode Agencija lokalne demokracije Sisak kao nositeljica te Sisačko-moslavačka županija, Gimnazija Sisak i Srednja škola „Ivana Trnskoga“ Hrvatska Kostajnica.


Srednja škola Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica